6 Νοε 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ
Την Κυριακή 2/11/2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης του Α.Σ. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ στο πρόσωπου του κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ. Τη διοργάνωση ανέλαβε το Δ.Σ. του Παναργειακού, μέλος της οποίας είναι φέτος και ο γιος του, Βασίλης Πολυχρονίου.
   Στα πλαίσια της εκδήλωσης διοργανώθηκε αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων παιχτών της Καστοριάς και του
 Α.Σ. Παναργειακού. Η συμμετοχή του κόσμου απ' όλο τον νομό ήταν ιδιαίτερη μεγάλη, και αυτό έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στους διευθυντές των δύο ειδικών σχολείων Καστοριάς και Άργους, στα σχολεία των οποίων θα διατεθούν τα έσοδα απ΄τα εισιτήρια της εκδήλωσης.

   Πριν την έναρξη του αγώνα αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Βασίλη Πολυχρονίου, από τον Πρόεδρο της ομάδας  Τζήμα Αθανάσιο. Επίσης αποδόθηκε τιμητική πλακέτα από του παλαίμαχους παίχτες της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού, τιμώντας τον Κυριάκο. Σε μια σύντομη αναφορά του  προέδρου προς το πρόσωπο του κ.Πολυχρονίου, ο κ.Τζήμας αναφέρθηκε στη μεγάλη συνεισφορά του πρώην προέδρου στην ομάδα, που επί χρόνια και με θέρμη υποστήριζε. 
   Τον λόγο πήραν και οι δύο διευθυντές των ειδικών σχολείων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της εκδήλωσης, που αποσκοπούσε στην οικονομική ενίσχυση των δύο σχολείων, προκειμένου να καλυφθούν βασικές τους ανάγκες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία της προβολής της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, που μέσω εξειδικευμένων δασκάλων καλύπτουν τις ανάγκες παιδιών, τα οποία χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείρηση, χωρίς ωστόσο αυτό να τα διαφοροποιεί απ΄όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Στην Ελλάδα του 2014, δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που λόγω άγνοιας αντιμετώπιζουν με προκατάληψη τις ξεχωριστές ανάγκες και συμπεριφορές αυτών των παιδιών με αποτέσματα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στα ίδια τα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.

    Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε, έδωσαν το παρόν ιστορικά ονόματα και των δύο συλλόγων. Συγκεκριμένα από την ομάδα του Παναργειακού αγωνίστηκαν οι Πετσόνης, Σιδηρόπουλος Ν., Νικολαίδης, Παπαδάμου, Χριστόπουλος, Χρόνας, Γκιάτας, Παρδάλης, Ευαγγελίδης, Σονίδης, Γκέτσιος,Στεργίου, Πολυχρονίου, Τζήμας και οι νεότεροι Καλύβας και Βακόπουλος. Από την ομάδα της Καστοριάς αγωνίστηκαν οι Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Ντέμκας, Βασιλείου, Ρέβας, Ράπος, Σαββίδης, Τζημαράκας και Μιτκίδης.  Για την ιστορία, ο Παναργειακός νίκησε με σκορ 3-2 με γκολ που πέτυχαν οι Γκιάτας (2)  και Ευαγγελίδης, ενώ για την ομάδα της Καστοριάς σκόραραν  οι Ντέμκας και Ράπο.

  Συγχορηγός της διοργάνωσης ήταν ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

  Η διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΥ ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρεβρέθηκαν στο γήπεδο για να τιμήσουν τον Κυριάκο, αλλά και να στηρίξουν οικονομικά και κατ επέκταση ηθικά, όλους όσους αγωνίζονται να διαμορφώσουν τις καταλληλότερες συνθήκες για την λειτουργία των ειδικών σχολείων. Τα μέλη της διοίκησης γνωρίζοντας προσωπικά τον Κυριάκο Πολυχρονίου προσπάθησαν να δώσουν με τον τρόπο τους συνέχεια στην αγάπη του Κυριάκου για τα παιδιά, τον αθλητισμό και τον ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ.